Contact Terug
Moederskind-tickets_groot

Moederskind


De kaartverkoop is gestart, via www.bureaupees.nl.   Moederskind is ge├»nspireerd op de verhalen van de destijds in Breda geboren kinderen en hun afstandsmoeders. Over de enorme druk op meisjes en vrouwen om afstand van hun kind te doen, over de kinderen die in een adoptiegezin geplaatst werden met een nieuwe naam, een nieuwe identiteit, over hun zoektocht en hun onophoudelijke verlangen de verbroken band met hun biologische moeder (en/of vader) te herstellen.  

Moederskind wordt geen kloppend historische constructie. De voorstelling legt een link met het heden: wat gebeurt er met mensen als ze ongevraagd verplaatst worden? In die zin vertonen afstandskinderen overeenkomsten met vluchtelingen.

Bijzonder is het gegeven dat er vier mensen meespelen die destijds onder dergelijke omstandigheden in Moederheil zijn geboren. Naast deze ongetrainde ervaringsdeskundigen spelen dansers mee van het Bredase gezelschap Dansnest. Moederskind speelt straks in de voormalige tuin van het doorgangshuis aan de Valkenierslaan, het enige bestaansbewijs van de geboorteplaats van vele ‘onbekende’ kinderen.

 

Moederskind wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Breda, het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en de Mastboom-Brosens Stichting.