Contact Terug
brouwerskind-Poster_DEF

Brouwerskind


In september 2019 presenteerden we samen met Bureau Pees Brouwerskind over bierbrouwerij de Drie Hoefijzers in Breda.

Het begon allemaal met mijn vader, hij heeft 33 jaar vol overgave bij de brouwerij gewerkt. Na de sluiting in 2004 stond er alleen nog het voormalig kantoorgebouw en het brouwhuis. Ik was benieuwd naar deze plek. Hoe kon het gebeuren dat zo’n groot iconisch bedrijf gesloten werd?

 

Het werd een spannend en ontroerend project. Na jaren van voorbereiding, vele gesprekken, vallen en opstaan is het gelukt om de productie te spelen in het voormalig kantoorgebouw van de brouwerij. We kregen veel reacties van het publiek: er was herkenning over het opgroeien in een familiebedrijf, de tijd van de sluiting in 2002 en het perspectief van het kind dat naar zijn ouders kijkt.

 

Samen met Bram Schouw van Studio Solo hebben we het audiomateriaal bewerkt tot een 5-delige podcast. We hebben daarbij niet alleen de voorstelling bewerkt, maar ook een geheel ander geluid toegevoegd, letterlijk en figuurlijk. Klik hier om de podcast gratis te luisteren via Soundcloud of via Spotify

 

 

 

Brouwerskind werd mogelijk gemaakt door Offices For You, oud-medewerkers, familieleden Smits van Waesberghe, Breda’s MannenkoorDe Mastboom Brosens stichting, Gemeente Breda, Prins Bernhard Cultuurfonds en vele betrokken Bredanaars.

Foto’s: Rob ten Broek

Brouwerskind_2
Brouwerskind_3
Brouwerskind_4
Brouwerskind_1